top of page

Älä tee niinkuin tämä Golffin omistaja!

Päivitetty: 22. elok. 2023

Golf jakohihna

Joka jätti jakohihnan vaihdon viime tinkaan.Jakopään hihnan vaihto on elintärkeä huoltotoimenpide auton moottorin toiminnan ja pitkäikäisyyden varmistamiseksi. Tässä blogitekstissä käsittelemme syitä siihen, miksi jakopään hihnan vaihto on tärkeää, sekä miksi auton ostajat haluavat tietää, onko jakopään hihna vaihdettu.


Miksi jakopään hihnan vaihto on tärkeää? Jakopään hihna on moottorin olennainen osa, joka synkronoi kampiakselin ja nokka-akselin liikkeet. Ajan myötä hihna heikkenee ja voi pettää, mikä johtaa vakaviin moottorivaurioihin. Jakopään hihnan vaihtaminen ajallaan estää moottorin vaurioitumisen, säilyttää suorituskyvyn ja ehkäisee kalliita korjauksia.


Miksi ostajat haluavat tietää, onko jakopäänhihna vaihdettu?


1. Moottorin tilanne: Auton ostajat arvostavat avointa tietoa. Jakopään hihnan pettäminen voi aiheuttaa vakavia moottorivaurioita, mikä vaarantaa sekä matkantaittumisen että turvallisuuden. Tieto siitä, että jakopään hihna on vaihdettu säännöllisesti, antaa ostajalle mielenrauhaa ja luottamusta ostotarjouksen jättämiseen.


2. Moottorin suorituskyky: Jakopään hihnan oikea toiminta on ratkaisevan tärkeää moottorin suorituskyvyn kannalta. Viallinen tai kulunut hihna voi aiheuttaa epäsäännöllistä moottorin käyntiä, tehon menetystä ja polttoaineen kulutuksen kasvua. Auton ostajat haluavat varmistaa, että auton moottori toimii optimaalisesti, ja tieto jakopään hihnan asianmukaisesta vaihdosta antaa heille luottamusta.

3. Huoltohistorian merkitys: Auton ostajat kiinnittävät huomiota huoltohistoriaan, kun he jättävät tarjouksia autoista. Jakopään hihnan vaihtaminen ajallaan ja asianmukainen dokumentointi huoltokirjassa todistavat, että autoa on huollettu asianmukaisesti ja että omistaja on panostanut moottorin pitkäikäisyyteen. Tämä vaikuttaa positiivisesti ostajan mielenkiintoon ja luottamukseen auton kuntoa kohtaan. Tämä näkyy tietysti auton hinnassa.
Tässä kuvassa näet loppuun ajetun jakopäähihnan, matkassa on ollut tuuria että jakopäänhihna ei ole katkennut ja aiheuttanut moottorivauriota. Vuosimalli 2018 ja ajokilometrit 150tkm. Valmistajan ohjeiden mukaan hihnan vaihto olisi ajankohtainen vasta 210tkm! Älä siis luota valmistajan ohjeisiin täysin. Tässä tapauksessa auton moottorista kuului epämääräistä tikittävää ääntä joka antoi viitteitä että hihna on vaihtokunnossa.Vw Golf jakohihna lopussa

Autokilpailutus.fi - Myy autosi helposti netissä. Ainoa kilpailuttaja jonka omistus on 100% suomessa.

Comments


bottom of page