top of page

Nämä autot menevät nyt kaupaksi

Päivitetty: 17. kesäk. 2023Käytettyjen autojen markkina muuttuu nopeassa tahdissa ja nyt perusautoille on kova kysyntäSähköautobuumi kävi kesällä kuumempana kuin harvian kiukaat, mutta löylyt lyssähtivät syksyn tullen. Sähkön hinta nousi ja samaan aikaan korot pomppasivat merkittävästi - sähköauton omistamisesta tuli siis hetkessä huomattavasti kalliimpaa.


Sähköautojen kysynnän hiipumisen (tai kuplan puhkeamisen) myötä autoliikkeet laittoivat rahahanat kiinni sähköautojen osalta ja se laski nopeasti hintoja. Pahimmassa tilanteessa olivat Teslan omistajat, jotka näkivät autojensa arvon romahtamisen aitiopaikalta. Esimerkiksi Model 3 Tesloja oli nettiautossa enimmillään yli 600 kappaletta. Kysyntä ja tarjonta eivät kohdanneet ja hinnat lähtivät tippumaan kohisten. Tämä ei tosin koskenut pelkästään Tesla merkkisiä autoja vaan käytettyjen sähköautojen hinnat ovat laskeneet syksyn aikana kautta linjan - Nyt on siis hyvä hetki ostaa sähköauto, mutta ei myydä sellaista. Mikäli omistat sähköauton, kehotamme tällä hetkellä odottamaan kevään auringon säteitä, jolloin autokauppa piristyy. Mahdollisesti myös sähkön hinta laskee, joka tuonee mukavan piristysruiskeen sähköautojen kysyntään.


Kokonaan autokauppa ei ole kuitenkaan romahtanut vaan painopiste on muuttunut suosimaan enemmän perinteisiä kansan autoja. Eli jos omistat esimerkiksi Toyota, Volkswagen tai Skoda merkkisen auton, voit onnitella itseäsi. Niille on tässä markkinatilanteessa hyvä kysyntä, eikä hiipumisen merkkejä ole näköpiirissä.


Autokilpailutus.fi huutokaupassa myytyjen autojen keskihinta oli viime kuussa 13 300 euroa. Parhaiten kaupaksi kävivät 10 000 - 25 000 euroa maksavat autot, jotka olivat alle 100 000 km ajettuja. Epävakaassa markkinatilanteessa kansan autot ovat osoittautuneet turvalliseksi ostokseksi autoliikkeiden näkökulmasta. Autot liikkuvat eteenpäin nopeasti ja tämän ansiosta autoista ollaan valmiita maksamaan hyviä hintoja. Yleisesti perusautoihin tulee myös määrällisesti eniten tarjouksia. Nyt on siis hyvä hetki myydä kohtuuhintainen auto ja ostaa vaikkapa sähköauto tilalle.


Autokilpailutus.fi - Myy autosi helposti netissä. Ainoa kilpailuttaja jonka omistus on 100% suomessa.
Comments


bottom of page